Paint a Future

t/m 3 april

Openingstijden

12 maart t/m 3 april
vrijdag t/m zondag van 14.00 -17.00 uur en op afspraak ( 06 5323 5625 ).
De tentoonstelling wordt feestelijk afgesloten op zondag 3 april vanaf 15.00 uur.

Paint a Future

Met haar kleurrijke schilderijen exposeert kunstenares Hetty van der Linden al jaren over de hele wereld. Na de opening van haar expositie in Buenos Aires ontstond het idee voor Paint a Future, een uitzonderlijk initiatief waarmee nu al honderden kinderen hun dromen hebben zien uitkomen.

De avond na de opening van de expositie in de prachtige gallerie La Recoleta liep ze door de straten van de stad en zag hoe kinderen op straat moesten zien te overleven. Ze werd diep geraakt door het verschil tussen de luxe die ze even daarvoor had ervaren en de uitzichtloosheid van deze kinderen. In een gesprek vertelden de kinderen Hetty openhartig over hun bestaan. Dat was het moment waarop ze zich realiseerde dat juist zij als kunstenaar toegang heeft tot beide werelden: “Het was aan mij om die twee werelden met elkaar te verbinden. Alleen wist ik niet direct hoe.” Ze vroeg de kinderen hun dromen op een stuk papier te schilderen.

Eenmaal terug in Amsterdam lieten de verhalen en de dromen van de kinderen haar niet meer los. Ze nam de tekeningen van de kinderen, plakte die op haar doek en maakte er een schilderij omheen. Het schilderij werd verkocht en de volledige opbrengst ging naar de straatkinderen van Buenos Aires. Daarmee was het idee voor Paint a Future geboren.

Vanaf dat moment laat Hetty van der Linden kinderen overal waar zij komt met een ’toverpenseel’ hun dromen schilderen. Niet alleen in Argentinië, maar in ieder land waar kinderen nog veel te dromen hebben. Deze papieren dromen verwerkt zij in haar doeken. Met haar hebben inmiddels al ruim 60 gerenommeerde kunstenaars over de hele wereld geheel belangeloos aan het project meegewerkt. De kunstwerken worden via exposities wereldwijd verkocht aan kunstliefhebbers en vele anderen die Paint a Future een warm hart toedragen. Hetty gaat persoonlijk met de opbrengst van het schilderij terug om de kinderen te helpen dichter bij hun droom te komen.

Een deel van de werken is te zien in Ateliers 2005.

Meer informatie is te vinden op paintafuture.org

Het schilderij op de foto is van de Braziliaanse kunstenares Helenita Peruzzo. Zij heeft de tekening van Eduarda prachtig in het schilderij “De blijde boodschap” verwerkt.  Het originele werk is verkocht voor 2.500 euro en met dat geld is een prachtig speeltuintje in de tuin van de creche can Eduarda gebouwd.