Dolores de Jong


De passie van Dolores de Jong (1966) voor ontwerpen is grenzeloos.

Creativiteit en het vinden van oplossingen die verder gaan dan het gebruikelijke, zijn Dolores met de paplepel ingegoten. Met een op het bloemeneiland Madeira geboren moeder die als geroutineerde coupeuse avondjurken maakte en een Nederlandse vader die zelf zijn huis ontwierp en bouwde.

In combinatie met een opleiding die Dolores volgde aan de Gerrit Rietveld Academie, valt de puzzel moeiteloos in elkaar: werken met de mooiste, meest authentieke materialen, een aangeboren gevoel voor kleur en haar grote liefde voor verrassende combinaties.

Het gevolg zijn ontelbare series originele sieraden met een uiteenlopend karakter: stoer, klassiek, gracieus of speels. En altijd is de handtekening van Dolores erin terug te vinden. Stijlvol, flamboyant en met geen ander te vergelijken. Zij heeft vele exposities op nationale kunstbeurzen, in galeries en een aantal solotentoonstellingen in Museum Jan op haar naam staan.

Dolores ontwierp een aantal maal de hals-sculpturen voor Haute Couture shows van couturier Mart Visser.

Zij is tevens docent kunsteducatie voor diverse instellingen en studeert Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

In haar atelier biedt zij onder andere cursussen ambachtelijk sieraden maken (o.b.v. eeuwenoude technieken, bijzondere materialen en belangrijke rol voor hergebruik) aan voor kinderen en volwassenen.

www.doloresdejong.nl
dolores.de.jong@kpnplanet.nl
06 4885 7609