Paul Klimecki

 

Paul is opgegroeid in het landelijke Eygelshoven (bij Kerkrade). Na het VWO gaat Paul in Leiden kunstgeschiedenis studeren.
“De kunst heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven: het volgen van ontwikkelingen in de kunstwereld en zelf werk maken. Eerst vooral schilderen en tekenen en later digitaal werk en fotografie.” Als hij een paar jaar in Londen woont, volgt hij daar fotocursussen aan de Saint Martins College of Art and Design en weer terug in Nederland bij Fotogram.
In 2014 is er gelegenheid om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan en een opleiding aan de Fotoacademie in Amsterdam te volgen, in de richting autonoom. “Fotografie zie ik als het medium van onze tijd. Het is voor mij dé manier om ideeën uit te dragen en een boodschap over te brengen. Bij het ontwikkelen van beeldtaal staan wij nog maar aan het begin van de vele mogelijkheden die fotografie biedt”.

Portretten

“Mensen blijven natuurlijk altijd interessant, in al hun diversiteit en eigenheid”.

Natuur

“In mijn werk gaat het om betekenisgeving. Ik vind het belangrijk dat mensen bij zichzelf blijven en zichzelf zijn. De natuur is bij uitstek een plek om tot rust te komen en na te denken over wat nou echt belangrijk is. In mijn werk kom ik dan vaak uit bij reflecties en weerspiegelingen, bijvoorbeeld in water, maar ook spiegels en in schaduwen. De gelaagdheid van reflectie is voor mij een metafoor. Het is het vehikel om na te denken over: wie ben je nu eigenlijk, wat is echt? Als je je dat gunt kom je tot belangrijke inzichten”.